Tjenester

Våre tjenester

Advokatdirekte AS bistår blant annet med følgende innenfor arverett:

Arveoppgjør
Testament
Rådgivning til ektefeller

Arveoppgjør

I mange arveoppgjør vil det være nyttig med juridisk rådgivning. Arverett kan være komplisert og vanskelig. Noen velger å rådføre seg innen spesifikke felter, mens andre ønsker å overlevere hele arveoppgjøret til oss. Ved å bruke vår bistand er man sikker på at alt gjøres på en rettslig holdbar måte og med minst mulig konflikter. Vi bistår i rettssaker dersom arvingene ikke blir enige om arveoppgjøret.

Testament

Barn og ektefeller er mer eller mindre sikret arverett gjennom pliktdelsarv. Bortsett fra dette bestemmer du selv hvem arven din skal gå til. Dette gjøres ved at man skriver et testament. Kravene til utformingen av testamentet er strenge, og det må gjøres riktig for at dokumentet skal være gyldig. Dersom du ikke har familie eller nær slekt som barn, foreldre, søsken, nieser eller nevøer, går arven etter deg til staten med mindre du har opprettet et testament. Samboere arver ikke av hverandre etter regelverket for arverett. Det må opprettes et gjensidig testament for at samboere skal kunne arve fra hverandre.

Rådgivning til ektefeller

Vi bistår med juridisk rådgivning til ektepar innen: felleseie, delingsregler, gjeldsansvar og lignende. Når man inngår et ekteskap er det ofte hensiktsmessig å gjøre avtaler om arverett. Dette kan for eksempel gjelde særeie. Skulle skilsmisse bli et faktum, bistår vi med deling og oppgjør. Utgangspunktet for deling er at verdier som har sitt opphav i det ektefellene eide før de giftet seg, eller senere har fått i arv eller gave, kan skjevdeles. De resterende verdiene skal deles slik at de får halvparten hver.

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle